Uitzendbureau in de buurt

Recruiters vinden gekwalificeerde kandidaten voor werkgevers. Sommige recruiters werken voor uitzendbureaus, terwijl anderen rechtstreeks voor bedrijven werken en openstaande functies bij het bedrijf willen vervullen.

Voordelen van werken met een recruiter

Maar ook al werken recruiters voor werkgevers, ze bieden je zoektocht naar een baan een flinke boost. Door contact te maken met een recruiter, wordt het voor jou ook makkelijker om openstaande vacatures te vinden. Recruiters hebben ook vaak net wat meer rechten bij werkgevers en helpen je daarom ook makkelijker om in contact te komen met deze werkgevers. De kunst is om de recruiter te vinden die het beste bij jou past.

Weet u niet zeker hoe u de beste recruiter voor u moet vinden? Dit is wat je moet weten.

Gebruik een directory

Er zijn verschillende uitzendbureaus die je kunt identificeren op basis van geografisch gebied, functionele specialiteit en / of branche. Namens Prins Personeel zijn we vaak op zoek naar Voormannen, Werkvoorbereiders en Dakdekkers.

Zoek op Google

Google is je beste vriend. Vooral als het gaat om het vinden van interessante vacatures. Google houdt automatisch rekening met de locatie en het zoekwoord. Sinds kort is er ook Google for Jobs gekomen. Wat erop neerkomt dat Google steeds meer als tussenpersoon fungeert tussen vraag en aanbod.

Vraag om aanbevelingen

Een van de beste manieren om bedrijven te identificeren, is door jouw contacten om aanbevelingen te vragen op basis van hun persoonlijke ervaring. 

Neem contact op met ex-collega’s of studenten waarmee je vaak gestudeerd hebt om te informeren naar hun persoonlijke ervaringen met jou en goede recruiters.

Gebruik LinkedIn

Je kunt op LinkedIn zoeken op zoekwoorden als ‘uitzendbureau’ of direct zoeken naar een functie. Je kunt ze volgen en hun vacatures zien.

Op zoek naar een recruiter voor een specifiek bedrijf? Beperk jouw zoekopdracht door te zoeken naar de werkgever. Vind de LinkedIn-pagina van de werkgever door de bedrijfsnaam in de zoekbalk linksboven in te typen. Klik vervolgens op het tabblad ‘mensen’ en typ bijvoorbeeld ‘recruiter’

Dien jouw cv niet in bij elke recruiter

Het is het beste om een ​​of twee recruiters te identificeren die gespecialiseerd zijn in jouw vakgebied om relaties met hen op te bouwen.

Werkzoekenden maken de fout om hun cv aan elke recruiter in te dienen, omdat ze denken dat dit hun kansen zal maximaliseren. Maar uitzendbureaus werken doorgaans binnen dezelfde klantenpool.