De vakantiedagen zijn een tijd van plezier en ontspanning. Maar soms heb je daar nog even helemaal geen zin in, omdat je vastzit in een carrière-sleur en je je vasthoudt aan de gedachte nog een jaar door te hebben gebracht in een baan waar je geen energie uit haalt. Geen stress – we hebben 3 tips voor het vinden van je droombaan waarmee jij je nieuwe zoektocht kunt vergroten.

1. Brainstorm om je droombaan te vinden

Als je al een paar jaar werkt, is de kans groot dat het carrièrepad waar je na schooltijd gepassioneerd over was, je gewoon niet meer bevredigt. Of misschien voelde u zich onder druk gezet om een ​​‘verstandige’ baan te kiezen in plaats van uw roeping te volgen. Hoe dan ook, dit is een uitstekende tijd van het jaar om te brainstormen over je carrière met vertrouwde vrienden en familie. De mensen die u het beste kennen, hebben waarschijnlijk een frisse kijk op welke sector u het meest bevredigend vindt en herinneren u er misschien aan dat uw natuurlijke organisatorische vaardigheden geschikt zijn voor projectmanagement of dat uw schrijfvaardigheid goed past bij digitale marketing – koop een kopje koffie en laat de inspiratie stromen.

2. Bouw je droombaan rond je ideale leven

Heb je ooit urenlang door vacatures gezocht en voelde je je gefrustreerd omdat niets dat je vindt je opwindend maakt – hoe veelbelovend het loon of de extraatjes ook zijn? Als je met je hoofd knikt, moet je je misschien eerst afvragen hoe je ideaal eruit zou zien: Veel internationale reizen? Meer tijd met je partner of kinderen? Tijd besteden aan creatieve soloprojecten? Werken vanuit huis? Part-time werken? Door vanuit dit perspectief te beginnen, zou je enkele verrassende en opwindende keuzes kunnen ontdekken. Als je een nomadische reisblogger bent, zou je bijvoorbeeld kansen krijgen om jezelf onder te dompelen in nieuwe culturen, en als je als zelfstandige consultant werkt in plaats van als werknemer in loondienst, kun je parttime werken terwijl je mogelijk meer geld verdient.

3. Netwerk om je droombaan te vinden

Netwerken is niet alleen voor zeer zelfverzekerde carrièremakers die graag een kamer met vreemden binnenlopen en een gesprek beginnen – het is ook een slimme manier om een ​​nieuwe loopbaanrichting te vinden als je nog niet beslist. Als je je supermanbroek kunt aantrekken en door de deur van een druk evenement kunt slenteren, zou je met iemand in precies dezelfde overgangsfase kunnen kletsen – die daar ook niet echt wil zijn, maar genoeg uitstekende ondernemersideeën heeft voor hun volgende zet. En als je nog niet klaar bent voor persoonlijke ontmoeting, gebruik dan sites zoals LinkedIn om een ​​programma van losse aanrakingsnetwerken te volgen waarmee je nonchalant contact kunt houden met vroegere en huidige collega’s en connecties en nuttige hints en tips kunt delen – en vervolgens kansen kunt grijpen voor meer diepgaande bijeenkomsten wanneer ze van nature ontstaan.