Hoe herken je een goed uitzendbureau

Er duiken voortdurend nieuwe uitzendbureaus op de markt en vanuit het oogpunt van een kandidaat is dit misschien niet altijd een goede zaak. Als je je aanmeldt bij meer dan één bureau, betekent dit dat er een grotere kans is dat jouw gegevens worden gedupliceerd naar klanten (wat een negatief effect kan hebben op een sollicitatie), en het maakt het ook moeilijk voor jou om lopende sollicitaties bij te houden.

Daarom is het raadzaam om alleen in te schrijven bij bedrijven die je vertrouwt. Het is belangrijk om wat onderzoek te doen naar instanties voordat je ermee instemt dat ze je vertegenwoordigen.

1 – Ze zijn gespecialiseerd in de branche / sector

Je moet ervoor zorgen dat de uitzendbureaus die je kiest, kennis hebben van de sector en eerder vergelijkbare werkzoekenden in vergelijkbare functies hebben geplaatst. Dit is belangrijk, omdat het de marktkennis van de recruiter vergroot. Een goed uitzendbureau heeft kennis van de branche en dit betekent dat ze een beter begrip hebben van hoe het bedrijf werkt. Uiteindelijk zullen zij beter in staat zijn om de best mogelijke positie voor jou te vinden.

2 – Goede recensies

Goede recensies spreken voor zich. Als eerdere kandidaten een positieve ervaring hebben gehad, dan is de kans groot dat jij dat ook zult doen!

Bekijk de website van een bedrijf en de sociale media-accounts. Hoe meer positieve reviews, des te beter!

3 – Recruiter toont interesse

De uitzendbureau probeert een volgende carrièrestap te vinden. Om dit goed te kunnen doen, zal de recruiter belangstelling voor je moeten tonen en echt in detail moeten treden. Niet alleen over je carrière geschiedenis, maar ook over je ambities en het soort bedrijf waar je bij zou passen.

Dat gezegd hebbende, moet je eigenlijk maar met één Recruitment Consultant te maken hebben. Iemand die de tijd heeft genomen om jou beter te leren kennen, die tijd voor je hebt, beantwoordt de telefoontjes snel. Daardoor weten ze wat je wilt!

4 – Een goed uitzendbureau

Dit is een teken dat het bureau je oprecht helpt bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Het laat zien dat ze alles op zijn plaats willen hebben voordat je hopelijk een werkaanbieding krijgt. Het laat ook zien dat ze zich inzetten voor een gedegen en correct werk.

5 – Ze zijn eerlijk en transparant naar jou

Als een bureau te veel belooft, is de kans groot dat het te weinig levert. De beste bureaus die er zijn, zijn realistisch en helpen de verwachtingen te managen. Zelfs als dit niet de antwoorden zijn waarnaar je op zoek bent, zal een goed uitzendbureau altijd eerlijk tegen je zijn. Het is jouw carrière en je verdient het om te weten wat er aan de hand is.